Väderstad Health Center

Energi och lugn i grågrönt

Uppdraget var att utveckla ett inredningskoncept för Väderstad Health Center, ett företagsgym för Väderstad AB:s 1100 medarbetare i Väderstad. Inredningskonceptet inkluderar omklädningsrum, massagerum, träningsavdelning och ett mötesrum för mer informella möten, totalt 266 kvadrat.

Utgångspunkten för utvecklingsarbetet med konceptet var att alla medarbetare skulle känna sig välkomna och inkluderade samt att inredningen skulle bryta av från medarbetarnas arbetsmiljö för att de lättare ska kunna hämta energi och koppla av.

Konceptet innebar färgsättning, materialval, val av maskiner och träningsutrustning, belysning, möbler och dekoration samt ljudabsorbenter. Färgsättningen i gymmet går i grå och gröna toner tillsammans med bildinslag. Färgvalet är för att både lugna och ge energi. I hela gymmet finns gott om ljudaborberande material för att skapa ett lugn, bland annat flera runda lav-tavlor. Bilder på glada motionärer och vacker natur inspirerar till motion. Omklädningsrum och bastu är inredda med sten och mörkt trä för att ge en spa-känsla.

Undersökningar visar att 79 procent av de anställda tränar mer än innan Väderstad Health Center lanserades. Lokalerna är mycket uppskattade och väl använda.